Byroja Kosovare e Sigurimit

Aug 9, 2018

Konferencë për Shtyp 09.08.18

Kumtesë për Shtyp nga Byroja Kosovare e Sigurimit (BKS)                          

 

Mar 9, 2018

Njoftim!

Lidhur me përzgjedhjen e kompanisë për shtypjen e policave për Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia TPL, TPL+ dhe polica e Sigurimit Kufitar.

 

Në mbledhjën e mbajtur të Këshillit Administrativ të Byrosë Kosovare të Sigurimit, me datë 26.12.2017 është marrë vendim që të shpallet tender...

 

Mar 9, 2018

Njoftim!

Lidhur me përzgjedhjen e kompanisë të sistemit Online të aplikacionit Bonus Malus.

 

Në mbledhjen e mbajtur të Asamblesë së Përgjithshme me datë 04 Maj 2017 (e cila Asamble e Përgjithshme përbëhet nga 12 përfaqësues të kompanive të sigurimit të cilat janë anëtare të Byrosë),...

 

Aug 13, 2015

Implementimi i MOU me Serbinë

Prishtinë, 13 gusht 2015

 

Byroja Kosovare e Sigurimit duke u referuar në njoftimin e Ministrisë për Dialog njofton opinionin lidhur me përfitimet për qytetarët dhe shtetin nga...

 

Oct 22, 2014

Përmbledhje nga Konferenca e II Ndërkombëtare e Sigurimeve

Byroja Kosovare e Sigurimit me 07 Tetor 2014 ka organizuar konferencën e dytë ndërkombëtare të sigurimeve në Kosovë. Objektivi kryesor i kësaj konference ka qenë diskutimi i temave të ndryshme rreth tregut të sigurimeve në përgjithësi, si dhe gjetjen e rrugës më të përshtatshme për anëtarësimin e Kosovës në Këshillin e Byrove.

 

Konferenca si herën e parë...

 

Oct 3, 2014

Konferenca e II Ndërkombëtare e Sigurimeve!

 

Byroja Kosovare e Sigurimit për herë të dytë organizon Konferencën Ndërkombëtare të Sigurimeve, e cila do të mbahet më 7 tetor 2014 në hotel “Swiss Diamond” në Prishtinë, në ora 9.00. 

 

Në këtë konferencë do të diskutohet për trendin e zhvillimeve në industrinë e sigurimeve dhe gjetjen e alternativave më efikase për...

 

May 28, 2014

Aplikacioni për punësim!

Në linkun më poshtë mund të shkarkoni aplikacionin për punësim në Byronë Kosovare të Sigurimit.

Shkarko aplikacionin për punësim

 

Nov 20, 2013

Zgjedhja e Këshillit të ri Administrativ të BKS-së

Në mbledhjen e mbajtur më datë 18.11.2013 me nr.protokolli 1639/13 është zgjedhur Këshilli i ri Administrativ i Byrosë Kosovare të Sigurimit.


 

Sep 18, 2013

Njoftim rreth ndrrimit të Lokacionit të BKS-së!

 

Të nderuar, ju njoftojmë se Byroja Kosovare e Sigurimit që nga data 01.Tetor.2013 veprimtarinë e saj do t’a ushtroj tek objekti i ri në magjistralen Prishtinë - Fushë Kosovë, rruga Lidhja e Pejës p.n, afër Terminalit të ri doganor - (ish Fabrika e Amortizatorëve)

 

Jul 1, 2013

Sistemi Bonus - Malus!

Sot me datë 01.07.2013 edhe zyrtarisht në kuadër të policës së sigurimit TPL, ka filluar edhe implementimi i sistemit Bonus-Malus, i cili sistem merr për bazë një histori një vjeçare të aplikuesit për sigurim dhe në bazë të aksidenteve të shkaktuara ose jo gjatë kësaj periudhe kalkulon Bonusin ose Malusin që i takon duke filluar nga 10% e primit bazë.

 

Për më...

 

Apr 18, 2013

Konferenca e parë ndërkombëtare e sigurimeve në Kosovë

Byroja Kosovare e Sigurimit me 28 mars 2013 ka organizaur konferencën e parë ndërkombëtare të sigurimeve në Kosovë. Objektivi kryesor i kësaj konference ka qenë diskutimi për Sistemin e Kartonit të Gjelbër dhe sfidat e anëtarësimit në Këshillin e Byrove. Po ashtu është adresuar edhe procesi i zhvillimit të tregut të sigurimeve në Kosovë dhe në rajon.

 

Konferenca...

 

Mar 25, 2013

Raporti Europian i Aksidentit!

Nga muaji Prill 2013 fillon një qasje e re për trajtimin e aksidenteve me dëme të vogla materiale në komunikacionin rrugor.

 

Bazuar në Ligjin për sigurinë në komunikacionin rrugor, shoferët e mjeteve që përfshihen në aksident me dëme të vogla materiale, nëse pajtohen mund ta plotësojnë dhe nënshkruajnë

 

Mar 25, 2013

Konferenca Ndërkombëtare e Sigurimeve në Kosovë!

Me datë 28 Mars 2013 në hotelin "Swiss Diamond" në Prishtinë do të mbahet Konferenca e parë Ndërkombëtare e Sigurimeve në Kosovë, e organizuar nga Byroja Kosovare e Sigurimit.

 

Objektivi kryesor i kësaj konference është diskutimi për Sistemin e Kartonit të Gjelbër dhe sfidat e anëtarësimit në Këshillin e Byrove. Në këtë konferencë, po ashtu do të adresohet...

 

Dec 21, 2012

Për bashkatdhetarët tanë!

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga 10 kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr. 04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

 

Kosova aktualisht nuk është pjesë e sistemit të Kartonit të Gjelbër, pasi neni 4.2 i Kushtetutës së Këshillit të Byrove thekson se një byro e...

 

Nov 6, 2012

Memorandum i ri i mirëkuptimit (MOU) në mes BKS-së dhe NIB të Maqedonisë

Më 24 Tetor 2012 në Ohër të Maqedonisë është nënshkruar Memorandumi i ri i Mirëkuptimit (MOU), në mes të Byrosë Kosovare të Sigurimit, e përfaqësuar nga Drejtori Ekzekutiv Z.Faton Abazi dhe Byrosë Nacionale të Sigurimit të Maqedonisë e përfaqësuar nga Drejtori Z.Jonce Popovski.

 

MOU me...

 

Jul 20, 2012

Tarifat e Sigurimit Kufitar me Republikën e Malit të Zi

Prej datës 01.07.2012 janë në fuqi Tarifat e Veçanta të Sigurimit Kufitar me Republikën e Malit të Zi


Shkarko Tarifat e Sigurimit Kufitar me Republikën e Malit të Zi.

 

Jul 31, 2012

Tarifat e Sigurimit Kufitar

Prej datës 02.07.2011 janë në fuqi tarifat e reja të Sigurimit Kufitar.


Shkarko Tarifat e Sigurimit Kufitar.

 

Jun 1, 2012

Tarifat e Sigurimit Kufitar me Republikën e Serbisë

Prej datës 01.06.2012 janë në fuqi Tarifat e Reja të Sigurimit Kufitar me Republikën e Serbisë.


Shkarko Tarifat e Sigurimit Kufitar me Republikën e Serbisë.

 

1/1
Information Center

Regjistri i të gjitha mjeteve motorike të autopërgjegjësisë të regjistruara në Kosovë


Copyright 2012, Byroja Kosovare e Sigurimit