2,9 MILIONË EURO DËME U PAGUAN VETËM GJATË MUAJIT JANAR

3:01 / 26 Mars 2019

Vetëm gjatë muajit janar të këtij viti kompanitë e sigurimeve në Kosovë kanë paguar dëm mbi 2,9 milionë euro, deri sa në fund të dhjetorit të vitit që lamë pas shuma e dëmeve të paguara vetëm gjatë një viti kishte arritur rreth 43 milionë euro. ​

Sami Mazreku, drejtor në Shoqatën e Sigurimeve të Kosovës thotë se kompanitë e sigurimeve që operojnë ne Kosovë janë duke paguar në vazhdimësi dëme, por sipas tij për industrinë e sigurimeve mbetet shqetësuese rritja e vazhdueshme e aksidenteve më dëme të vogla materiale, por me lëndime të rënda shëndetësore. ​

Mazreku më tutje thotë se tregu i sigurimeve në Kosovës është duke u rritur dhe zhvilluar nga dita në ditë, duke ndjekur kështu ​ funksionimin e industrisë sikurse në shtete të zhvilluara Evropiane

Rreth Nesh

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr.04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

Adresa

Rruga: Rr. Lidhja e Pejës p.n Magjistralja Prishtinë-Fushë 038 603 059 [email protected]