KS SIGMA

SIGMA SH.A është kompania e parë private e sigurimeve në Shqipëri, e themeluar në vitin 1998 në Tiranë.

Në gusht të vitit 2001, vetëm 3 vjet pas themelimit të saj, SIGMA ka hyrë në tregun e Kosovës në bashkëpunim me nje kompani lokale.

Ne tetor 2002, SIGMA hyn në tregun e sigurimeve te Maqedonise dhe ka filluar funksionimin aktiv në vitin 2003

Në shtator të vitit 2004, SIGMA ka marrë licencën për të operuar në Kosovë përmes Deges se saj Sigma sh.a – Dega Kosove.

Ne Shtator te vitit 2007 Sigma u bë anëtare e Vienna Insurance Group me blerjen e 75% plus 1 aksion të kapitalit te SIGMA-s nga TBIH – Shërbimet Financiare grup N.V në të cilën Vienna Insurance Group ka shumicën e aksioneve.

Në dhjetor 2008 Vienna Insurance Group blen shumicen e aksioneve te kapitalit te SIGMA-S në vlerë prej 87 për qind plus 1 aksion.

Në maj të vitit 2009 Vienna Insurance Group bleu 100% të aksioneve të SIGMA-s në Republiken e Maqedonise. Sipas strategjisë së saj për riemërtim dhe riorganizimin, nga data 20.10.2009 emri i ri shfaqet në tregun e sigurimeve në Maqedoni -WINNER, pjesë e një familje të madhe e Vienna Insurance Group

Në janar 2015 u zyrtarizua bashkimi i SIGMA-s me kompaninë bashkë-motër Interalbanian, si rezultat kompania e re SIGMA Interalbanian Vienna Insurance Group ka një kapital me të fortë, një rrjet të shitjes me të gjerë, një shkrirje më të mirë te ekspertizës për produkte të njohura, por edhe të veçanta në treg.

Kyçu direkt ne webfaqen e Kompanis:
https://sigma-ks.net

Rreth Nesh

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr.04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

Adresa

Rruga: Rr. Lidhja e Pejës p.n Magjistralja Prishtinë-Fushë 038 603 059 [email protected]