BKS-ja lanson katër aplikacione inovative në shërbim të qytetareve

9:25 / 18 Maj 2022

Byroja Kosovare e Sigurimit (BKS) në kuadër të sistemit INSUREX ka lansuar edhe katër aplikacione, ku tre prej tyre do të jenë në dispozicion për qytetarët e Kosovës, deri sa aplikacioni i katër do të jetë në dispozicion për kompanitë e sigurimeve që operojnë në tregun e Kosovës.

Sami Mazreku, drejtor i Byrosë Kosovare të Sigurimeve gjatë prezantimit të këtyre aplikacioneve para gazetareve ka thënë se si sistemi INSUREX, ashtu edhe aplikacionet e lansuara janë super inovative dhe shumë të domosdoshme si për qytetaret, ashtu edhe për vetë Industrinë.

Drejtori Mazreku më tutje ka bërë të ditur se aplikacionet e lansuara janë :

  1. Raporti Evropian i Aksidentit
  2. Harta e Aksidentit
  3. Certifikata e Aksidentit
  4. Antimashtrimi

Sipas drejtorit Mazreku gjatë ditëve në vijim do të publikohen edhe inovacione tjera të cilat nuk janë të aplikueshme edhe në shtete të zhvilluara Evropiane

Rreth Nesh

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr.04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

Adresa

Rruga: Rr. Lidhja e Pejës p.n Magjistralja Prishtinë-Fushë 038 603 059 [email protected]