BQK-ja përkrah BKS-në në procesin e reformimit

9:59 / 24 Maj 2023

Nexhat Kryeziu u.d i zëvendësguvernatorit të Bankës Qendrore të Kosovës (BQK) ka vizituar të martën Byronë Kosovare të Sigurimit (BKS), ku është takuar me drejtorin z.Sami Mazreku si dhe z.Agim Elshani, kryesues i Asamblesë së Përgjithshme dhe z.Korab Lluka, kryetar i Këshillit Administrativ në Byronë Kosovare të Sigurimit.

Drejtori Mazreku ka falënderuar Kryeziun që vizitën po e bën në Institucionin që ai drejton.

Mazreku e ka njoftuar zëvendësguvernatorin me reformat, ndryshimet dhe sukseset që kanë pasur në ketë Institucion gjatë dy viteve të fundit.

Gjithashtu Mazreku ka kërkuar mbështetje të më tutjeme të BQK-së për të vazhduar reformat dhe ndryshimet ligjore që duhet t’i përshtatën kohës.

Në anën tjetër zëvendësguvernatori Kryeziu ka uruar menaxhmentin e BKS-së për angazhimin e madhe që ka pas në ndryshimin në tersi të Byrosë Kosovare të Sigurimit

Gjithashtu zëvendësguvernatori i ka ofruar mbështetje të më tutjeshme BKS-së në proceset që kanë për qëllim reformimin e këtij institucioni të rëndësishëm.

Po ashtu, gjatë takimit është diskutuar edhe për gjetjen e modaliteteve në antarësimin e Kosovës në Byronë e Kartonit të Gjelbër.

Rreth Nesh

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr.04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

Adresa

Rruga: Rr. Lidhja e Pejës p.n Magjistralja Prishtinë-Fushë 038 603 059 [email protected]