Diskutohet marrëveshje e re e sigurimeve Kosovë-Shqipëri

8:27 / 24 Nëntor 2020

Kosova dhe Shqipëria shumë shpejt do të kenë marrëveshje të re për trajtimin dhe pagesën e dëmeve në fushën e sigurimeve. U.D Drejtori Ekzekutiv i BKS-së (Byroja Kosovare e Sigurimeve) Sami Mazreku në ambientet e BSHS-së në Tiranë ka takuar drejtoreshën ekzekutive të Byrosë Shqiptare të Sigurimeve(BSHS) zonjën Anila Hoxha.

Në takim është diskutuar për nënshkrimin e marrëveshjes së re Kosovë-Shqipëri, e cila ka qëllim trajtimin dhe pagesën e dëmeve sipas MOU-së mes dy shteteve dhe trajtimin mbylljen e detyrimeve të vjetra mes të dy vendeve duke u bazuar edhe në marrëveshjen e re që është nënshkruar në mes të BQK dhe AMF.

Ndryshe Marrëveshja e vjetër ishte e vitit 2006. / Byroja Kosovare e Sigurimeve /

Rreth Nesh

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr.04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

Adresa

Rruga: Rr. Lidhja e Pejës p.n Magjistralja Prishtinë-Fushë 038 603 059 [email protected]