Mbahet konferenca “Ditët Kroate të Sigurimeve”

3:08 / 10 Nëntor 2021

Sami Mazreku, drejtor i Byrosë Kosovare të Sigurimit (BKS) ka marrë pjesë në konferencën “Ditët Kroate të Sigurimeve”, e cila është mbajtur në Zagreb të Kroacisë. Ditët Kroate të Sigurimeve mblodhën edhe një herë njerëz liderë në profesionin e sigurimeve nga niveli kombëtar, rajonal dhe evropian dhe u organizua me mbështetjen dhe patronatin e Zyrës së Presidentit të Republikës së Kroacisë dhe Ministrisë së Financave të Republikës së Kroacisë.

iSIGURIME

Zagreb. Drejtori ekzekutiv i Byrosë Kosovare të Sigurimit, Sami Mazreku së bashku me bashkëpunëtorw ka marrë pjesë në Konferencën më të madhe rajonale të Industrisë së sigurimeve “Ditët Kroate të Sigurimeve”, e cila u mbajt më 4 nëntor 2021 në Zagreb, organizuar nga Byroja Kroate e Sigurimeve (HUO) dhe partnerët, Shoqata Kroate e Punëdhënësve, Dhoma Kroate e Tregtisë, Shoqëria Kroate Aktuariale, Shoqëria Kroate për të Drejtën Civile dhe Praktikën dhe Shoqata Kroate e Ligjit të Sigurimeve. Ekspertët kryesorë në industrinë e sigurimeve diskutuan zhvillimet më të fundit në tregjet kroate dhe evropiane të sigurimeve, ku theksuan gatishmërinë e sektorit të sigurimeve për të ofruar stabilitet edhe më të fortë për qytetarët, ekonominë dhe shtetin, në marrjen e rreziqeve të ndryshme në kontekstin e ndryshimeve klimatike gjithnjë e më ekstreme.  Konferenca më e madhe rajonale e profesionit të sigurimeve “Ditët Kroate të Sigurimeve” u mbajt më 4 nëntor 2021 në Zagreb, organizuar nga Byroja Kroate e Sigurimeve (HUO) dhe partnerët, Shoqata Kroate e Punëdhënësve, Dhoma Kroate e Tregtisë, Shoqëria Kroate Aktuariale, Shoqëria Kroate për të Drejtën Civile dhe Praktikën dhe Shoqata Kroate e Ligjit të Sigurimeve. Ditët Kroate të Sigurimeve mblodhën edhe një herë njerëz lider në profesionin e sigurimeve nga niveli kombëtar, rajonal dhe evropian dhe u organizuan me mbështetjen dhe patronatin e Zyrës së Presidentit të Republikës së Kroacisë dhe Ministrisë së Financave të Republikës së Kroacia. Ekspertët kryesorë nga radhët e sigurimeve dhe risigurimeve, rregullatorët dhe institucionet e tjera financiare mbështetëse edhe këtë vit diskutuan tendencat aktuale por edhe sfidat e ardhshme të industrisë së sigurimeve në Kroaci dhe në botë.

Konferencw e një rëndësie të veçantë

Gjatë pjesëmarrës në këtë konferencë të rëndësisw së veçantw, delegacioni i Byrosë Kosovare të Sigurimit i kryesuar nga drejtori Mazreku, kanë zhvilluar edhe takime të shumta, ku qëllimi i takimeve ka qenë shkëmbimi i përvojave të ndryshme. “Është njëra prej konferencave më të rëndësishme ku diskutohet për Industrinë e sigurimeve, jo vetëm sa i përket rajonit, por edhe më gjerë”, ka thënë drejtori Mazreku. Ditët Kroate të Sigurimeve mblodhën edhe një herë njerëz lider në profesionin e sigurimeve nga niveli kombëtar, rajonal dhe evropian dhe u organizua me mbështetjen dhe patronatin e Zyrës së Presidentit të Republikës së Kroacisë dhe Ministrisë së Financave të Republikës së Kroacia. Ekspertët kryesorë nga radhët e sigurimeve dhe risigurimeve, rregullatorët dhe institucionet e tjera financiare mbështetëse edhe këtë vit diskutuan tendencat aktuale, por edhe sfidat e ardhshme të industrisë së sigurimeve në Kroaci dhe në botë.

Partner i qëndrueshëm dhe cilësor për ekonominëNë edicionin e tetë të eventit kryesor profesional, Velibor Mačkić, këshilltar special i Presidentit të Republikës së Kroacisë për Ekonominë, i cili përshëndeti të pranishmit dhe u mirëprit nga Ana Zorić, drejtoreshë e Drejtorisë për Ekonomi dhe Sistemin Financiar në Ministrinë e Financave të Republikës së Kroacisë. Në pjesën hyrëse, pjesëmarrësve të konferencës iu drejtua kryetari i Bordit Drejtues të Byrosë Kroate të Sigurimeve. Duke folur për aspiratat dhe sfidat me të cilat përballet industria e sigurimeve, Slaven Dobriq theksoi: “Situata aktuale ende ka një ndikim të fortë në industrinë tonë, kompanitë tona dhe të siguruarit e tyre. Por me krenari mund të themi se si industri u jemi përgjigjur shumë mirë të gjitha këtyre sfidave. Ne kemi ruajtur vazhdimësinë e biznesit, kemi ofruar shërbim adekuat, madje edhe mbrojtje për klientët tanë dhe në të njëjtën kohë kemi ulur në minimum rreziqet shëndetësore për punonjësit. Ne kemi treguar gjithashtu se jemi një partner i qëndrueshëm dhe cilësor për ekonominë në tërësi, por edhe për shtetin, veçanërisht në situatën e tërmeteve.”

 

Rreth Nesh

Byroja Kosovare e Sigurimit është themeluar me 07.09.2011 nga kompanitë e sigurimit të licencuara për të operuar në Republikën e Kosovës, bazuar në Ligjin Nr.04/L-018 mbi Sigurimin e Detyrueshëm nga Autopërgjegjësia.

Adresa

Rruga: Rr. Lidhja e Pejës p.n Magjistralja Prishtinë-Fushë 038 603 059 [email protected]